NAVIJAČIMA ZVEZDE SE OVO NEĆE SVIDETI: Prodaja mladih nada se nastavlja!
Navijači Crvene zvezde, Foto: Starsport©/David Damnjanović

tako mora!

NAVIJAČIMA ZVEZDE SE OVO NEĆE SVIDETI: Prodaja mladih nada se nastavlja!

Politika crveno-belih se pokazala kao ispravna

Objavljeno: 15:50h

Možda se navijačima Crvene zvezde ne dopada prodaja mladih talenata, ali to je politika koja je najisplativija, kaže sportski direktor crveno-belih Marko Marin.

Klub sa "Marakane" je zimus prodao Kostu Nedeljkovića i Jovana Mijatovića, te zaradio oko 20.000.000 evra.

Nekadapnji as Zvezde Marko Marin za "Telegraf" je otkrio kako funkcioniše transfer politika kluba iz Ljutice Bogdana.

Marko Marin
Marko Marinfoto: Starsport©

- Politika našeg kluba kada su transferi u pitanju se još jednom potvrdila kao ispravna. Na sastanku Asocijacije evropskih klubova, kom sam prisustvovao u Amsterdamu, ljudi iz Nordsjelanda su predstavili svoj program i naišli na opšte odobravanje prikazavši idealnu prodaju za igrače na sledeći način, a kao što je poznato i Zvezda tako funkcioniše. Idejna politika, koja je potvrđena i statističkim podacima jeste da mladi fudbaleri najveću tržišnu vrednost dostižu, kada imaju između 18 i 20 godina. Optimalan broj utakmica koje treba da odigraju pre prodaje je između 30 i 60, a ukoliko govorimo o vremenskom periodu „prozor“ za prodaju je najpogodniji u maksimalno godinu i po dana. Nakon toga je sve teže prodati igrača - rekao je Marin.

Ovo je ujedno i filozofija jednog od najpriznatijih sistema za razvoj mladih igrača u svetu čiji su deo Brentford, Nordsjeland i akademija Right to Dream iz Gane. Konkretno, Nordsjeland je takvom filozofijom došao do toga da Ernesta Nuamu proda za 25 miliona evra u Lion, a zatim i Ibrahima Osmana za 16 miliona evra u Vest Hem.

Bonus video:

00:10

Delije, bakljada, Crvena zvezda, Zenit

(Espreso/Telegraf/Prenela J.B)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.